Gândirea exagerată (excesivă )

Gândirea excesivă implică gândirea excesivă la un anumit subiect sau situație, analizând-o pentru perioade lungi de timp. Când te gândești prea mult, îți este greu să-ți faci mintea să se concentreze asupra oricărui alt lucru. Este consumat de singurul lucru la care te gândești.

În timp ce unii oameni cred că gândirea excesivă poate fi utilă, deoarece implică a privi o problemă sau o problemă din aproape orice punct de vedere posibil și anticiparea evenimentelor viitoare, se va intampla exact opusul

Toată lumea gândește  excesiv uneori. Poate că te gândești la toate lucrurile care ar putea merge prost atunci când dai prezentarea săptămâna viitoare sau ai pierdut nenumărate ore încercând să decizi ce să porți la interviul de angajare.

Găsirea unor modalități de a pune capăt gândirii excesive vă poate ajuta să luați măsuri în viața voastră, față de a vă gândi pur și simplu la lucrurile care vă deranjează. În loc să treci peste ceva în mintea ta din nou și din nou, poți începe să faci pașii necesari pentru a rezolva situația.

De ce te vei gandi mai mult pe atat de mult timpul si energia ta vor scadea, conducand la actiuni neproductive.

Semnele de gândire excesivă includ:

  • Incapacitatea de a te gândi la orice altceva,
  • Incapacitatea de a te relaxa în mod constant,
  • Sentimentul de îngrijorare sau de anxietate, fixându-te pe lucruri din afara controlului tău,
  • Sentimentul de epuizare mentală având o mulțime de gânduri negative care rejoacă o situație sau o experiență în mintea ta, ghicind deciziile tale, gândindu-te la toate scenariile cele mai rele.

TIPURI DE GANDIRE EXAGERATA (EXCESIVA):

  1. ALB SAU NEGRU

Acest tip de gândire excesivă implică doar observarea situațiilor în alb sau negru. În loc să te uiți atât la bine cât și la rău, s-ar putea să analizezi un eveniment doar în ceea ce privește succesul total sau eșecul total.

  • CATASTROFAREA

Catastrofarea acestui tip de gândire excesivă implică gândirea că lucrurile sunt mai rele decât sunt. De exemplu, s-ar putea să vă fie teamă că veți eșua la un examen. Acest lucru duce apoi la îngrijorarea că veți eșua în clasă, ceea ce va duce apoi la eșecul școlii, la neobținerea unei diplome și la imposibilitatea de a găsi un loc de muncă. Acest tip de gândire excesivă vă face să vă faceți griji cu privire la scenariile nerealiste cele mai grave.

  • GENERALIZAREA EXCESIVA

Generalizarea excesivă a acestei forme de gândire excesivă se întâmplă atunci când te bazezi pe o regulă sau o așteptare pentru viitor pe un singur eveniment sau aleatoriu din trecut.în loc să accepți că sunt posibile rezultate diferite, ai putea presupune că anumite lucruri se vor întâmpla „întotdeauna” sau „niciodată”. În acest caz, generalizarea excesivă a unui eveniment din trecut la fiecare eveniment din viitor duce adesea la o gândire excesivă și la îngrijorarea cu privire la lucruri care ar putea să nu se întâmple niciodată.

Solutii pentru anihilarea Gandirii excesive (supra gandirii)

  1. Distrage-ti atentia
  2. Analizeaza-ti gandurile. Ele pot fi schimbate.
  3. Fii mai empatic cu tine !
  4. Alege sa meditezi !

Te astept sa discutam fata in fata despre cum iti gestionezi tu gandirea excesiva.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.